Arginin je neophodna i djelotvorna aminokiselina


Aminokiselinu arginin nalazimo u mnogim prehrambenim namirnicama kao što je meso (svinjetina, divljač, morski plodovi, perad, teletina), sjemenke (sezam, bundeva, suncokret) te neki mliječni proizvodi. Arginin ili L-arginin je uvjetno esencijalna aminokiselina koja djeluje kao dušično-oksidna pumpa, stimulira oslobađanje hormona rasta s ciljem poboljšanja metabolizma masti, neophodna je za sintezu bjelančevina u tijelu, pomaže mu da se regenerira (cijeljenje rana), stimulira izlučivanje amonijaka iz tijela, te bitno djeluje kod otpuštanja hormona i opuštanja krvnih žila. Uz sve navedene benefite i zaštitno djelovanje, arginin nam osigurava i zaštitna svojstva za cijeli niz bolesti, te pomaže pri detoksikaciji pluća i jetre. Arginin je neophodan za razne tjelesne funkcije, a svoju pažnju privukao je zbog blagotvornog djelovanja na srce i krvotok.

PROTEINI ZA MRŠAVLJENJE


Arginin AKG za efikasan rast mišića


Arginin ima važnu imunološku ulogu te potiče oslobađanje inzulina, a L-arginin aminokiselina posebno je cijenjena među bodybuilderima zbog toga što potiče tvorbu mišićnih proteina. Arginin je vrlo potentan NO booster koji stimulira dušični oksid u svrhu jačanja krvotoka, što omogućava efikasniji prijenos nutrijenata i kisika do mišića, naglašava proširenje vena i vaskularnost, pospješuje rast mišića, te djeluje na oslobađanje hormona rasta. Dušikov oksid je izuzetno koristan u kontroliranju cirkulacije krvi i funkciji izgradnje mišića, stoga mu mnogi medicinski stručnjaci i sportaši opravdano pridaju veliku važnost. Odlika dušikovog oksida je, da povečava protok krvi, a rezultat toga je povečan dotok hranljivih tvari u mišiće. Arginin aminokiselina je idealan booster ili pojačavač dušikovog oksida, što je posebno bitno bodybuilderima zbog karakteristike dušikovog oksida da potakne rast mišićne mase.

arginin aminokiselineaminokiseline arginin

Arginin - doziranje za optimalnu proizvodnju hormona rasta


Za veću mišićnu rast prepručuje se jedno doziranje aminokiseline arginin 30 minuta prije bodybuilding treninga, a za optimalno djelovanje i proizvodnju hormona rasta, konzumiramo dodatno jednu dozu arginina prije spavanja na prazan želudac. Arginin aminokiselina nudi se u dva oblika kao THE Arginine AKG od 400g i THE Arginine 850 sa 200 kapsula, a cijena pakiranja je između 20 i 27 €, s napomenom da članstvo u klubu donosi mnoge povoljnosti, pa tako i bitno nižu cijenu djelotvorne arginin aminokiseline - The Arginine. THE Arginine povećava snagu brzih mišićnih vlakana, te u isto vrijeme povećava izdržljivost i omogućava dulje i teže treninge za ostvarenje optimalnih sportskih rezultata. Arginin nesumnjivo poboljšava intenzitet treninga i povoljno djeluje na izdržljivost kod savladavanja napora. Sve to čini arginin aminokiselinu savršenim suplementom za nevjerojatan osjećaj pumpe, mišićne tvrdoće, naglašene oživljenosti i vaskularnosti.