Aminokiseline – mikronutrijenti od kojih započinje hrana za mišiće

Aminokiseline su početak svake kvalitetne sportske prehrane. Budući da je riječ o mikro sastojcima molekula proteina, njihova prisutnost također određuje i kvalitetu samih proteina. Njihovo djelovanje je višestruko – prije svega funkcioniraju kao prijenosnici energije, što dovodi do drugih poželjnih pojava, koje očekujemo od sportske prehrane kombinirane s treninzima. Omogućuju nam osjećaj svježine i snage, koji su nam prijeko potrebni za veću izdržljivost. Revitaliziraju organizam i smanjuju umor poslije vježbanja, u čemu su posebno djelotvorne aromatske aminokiseline. Uspješno štite mišićno tkivo i imaju protuupalni učinak te pomažu kod zacjeljivanja mikro ozljeda koje nastaju pucanjem mišića na treningu. Budući da nam konvencionalna prehrana pa čak ni sami proteini ponekad nisu njihov dostatan izvor za sportske svrhe, potrebno ih dodatno unositi u obliku suplemenata.

najbolje aminokiseline u prodaji

Aromatske aminokiseline učinkovito štite vaše mišiće od fizičkog stresa

Aminokiseline možemo u osnovi podijeliti u dvije skupine – esencijalne i neesencijalne. One neesencijalne organizam u određenim količinama proizvodi sam, no ne u mjeri da bi se to odrazilo na mišićni tonus. Među najpoznatijim su l-glutamin i …, koje su poznate po antiupalnom učinku u svijetu sportske prehrane. S druge strane, esencijalni oblik podrazumijeva njihovo dobivanje isključivo iz hrane, budući da ih organizam ne može sintetizirati sam. Neke od njih, poput homocisteina i metionina, mogu se pretvarati jedna u drugu, ali ni jedna ne nastaje sama. Pritom su aromatske aminokiseline poput fenilalanina i tirozina posebno djelotvorne kod mišićne regeneracije, jer su izuzetno učinkovite pri otklanjanju simptoma fizičkog stresa, koji nastupa nakon intenzivnog programa vježbi.

aromatske aminokiseline za lakše gutanje

Kakve sve aminokiseline su dostupne u prodaji i po čemu se razlikuju?

Na tržištu postoje razni oblici aminokiselina u prodaji. Podjednako su zastupljene i one iz redova esencijalnih kao i neesencijalnih, no zbog velike ponude bcaa, ipak možemo reći kako je njihov esencijalni red bolje zastupljen. Također su dostupne u raznim oblicima – osim u obliku praha, koji je standard u suplementima, nalazimo i velik izbor aminokiselina u tabletama te ponegdje i u ampulama. Neke su dostupne i u obliku formule, gdje se kemijskim putem nastoji poboljšati njihova svojstva međusobnim udruživanjem. Na primjer, aminokiseline bcaa weider imaju modificirani omjer pojedinih spojeva u razgranatom bcaa lancu, kako bi njihovo uzimanje bilo što učinkovitije. Naposljetku, cijena ovih suplemenata vrlo je različita, a proizvodi s poželjnim omjerima najčešće spadaju u najviši cjenovni rang.

aromatske aminokiseline (okus kokosa)

Koje su specifične prednosti aminokiselina iz TheNutritionove ponude?

Osim što imamo aspiracija postati najveći europski brand sportskih dodataka prehrani, i sami smo entuzijasti kada je riječ o njihovoj primjeni, zbog čega smo odlučili ponuditi visokokvalitetne, učinkovite proizvode po najpovoljnijim cijenama. Iz ovog razloga su naši suplementi pristupačni svim tipovima sportaša, od rekreativaca do profesionalnih bodybuildera. Što se tiče samih aminokiselina, tu smo pripremili bogat program – kod nas ih možete dobiti u obliku praha, tableta ili ampula za svaku moguću primjenu i svako moguće vrijeme. U nekim smo formulama spojili aminokiseline i proteine, kako bi rezultat na mišićnoj masi bio ne samo vidljiv, već ujedno i održiv. Naši proizvodi su gluten i sugar-free sastava, što doprinosi lakoj probavljivosti i vrhunskoj kvaliteti.

Imamo najkvalitetnije aminokiseline po najpristupačnijim cijenama

Izdvajamo The Beast i X3M BCAA kao sami vrh naše ponude aminokiselinskih suplemenata. Oba pripravka sadrže maksimalno dozirani bcaa, a s X3M BCAA smo dodatno usavršili omjer sastojaka u razgranatom lancu. Ovakva promjena strukture jamči najbolju učinkovitost, pri čemu leucin ima ključnu ulogu. Cijena X3M BCAA iznosi samo 159 kuna ako ga naručite putem webshopa. Također preporučamo i druge proizvode koji sadrže aminokiseline, kao što je primjerice TheAminoWhey – kombinacija whey-a i dodanih bcaa svakako će se u rekordnom roku odraziti na mišićni rast, a na vama je samo da osmislite adekvatan plan vježbi za što bolji razvoj mišićne mase.