Proteini za mišiće – najvažnija komponenta trajnog mišićnog rasta

Proteini za mišiće imaju nenadoknadivu važnost. Premda ih najčešće povezujemo s bodybuilding treningom, njihov dostatan unos je od velike važnosti u svakodnevnom životu, a njihov manjak u organizmu može prouzročiti ozbiljne zdravstvene teškoće. Osim što su osnovni nutritivni sastojak koji je potreban za sintetiziranje bjelanjčevina u tijelu, također sudjeluju i u pravilnoj funkciji mozga i jetre. Naravno, njihovo uzimanje ipak je od presudne važnosti u sportskoj prehrani zbog povećanih tjelesnih napora. Premda sami po sebi ne uzrokuju rast volumena mišića, ključni su u izgradnji nove mišićne mase, a također pomažu u zaštiti zglobno-koštanog tkiva, koje je podložno ozljedama i mikro-oštećenjima uslijed treninga.

proteini za mišiće

akcija proteina u web shopu

Kako biste održali mišićni volumen uzimajte kreatin i protein zajedno

Proteini nam mogu omogućiti relativno brz rast mišića uz redovitu tjelovježbu. S druge strane, njihov voluminozni izgled, koji je karakterističan za bodybuildere, potrebno je osigurati dodatnim suplementima. Kreatin je tvar koja je već prisutna u našem organizmu, a i u velikom broju namirnica životinjskog porijekla, posebice crvenom mesu, no kako bi dosegli željeni izgled mišićne mase, potrebno ga je uzimati kao dodatak prehrani. Najbolje rezultate ćete ostvariti ako konzumirate kreatin i protein zajedno, odnosno proteine i kreatin u prahu u optimalnom omjeru. Pritom ne zaboravite na brojanje kalorijskih vrijednosti kako biste osigurali maksimalni unos kalorija koje ćete pretvoriti u energiju, i pridržavanja utvrđenih faza uzimanja kreatina.

Kako uzimati kreatin za ispravno postizanje željenog mišićnog volumena

Kako bi učinak kreatina bio zadovoljavajući i kako ne bi pretjerali s unosom (budući da ga djelomice ipak sintetiziramo sami), potrebno je poštivati utvrđene faze njegovog uzimanja. Kreatin je najbolje uzimati u prekidima odnosno u pravilnim intervalima, pri čemu je njegov učinak na mišićnu masu, za razliku od proteina, vidljiv i nakon što ga prestanemo konzumirati. Najčešći preporučeni dnevni unos kreatina je 5g, koje uzimamo neposredno prije ili poslije treninga. U slučaju da tek počinjete uzimati kreatin, tada se ova količina može i utrostručiti, ali pritom doza od 5g ostaje jednaka i ponavlja se nekoliko puta dnevno u pravilnim razmacima.

Whey proteini – uvjerljivi pobjednici u dokazanom proteinskom učinku

Kada govorimo o dodacima prehrani na bazi proteina, nemoguće je ne spomenuti whey odnodno izolat proteina sirutke. Poseban je po procesu mikrofiltracije, kojim se omogućava da se odstrane sve otpadne tvari sirutke poput glutena, a da se pritom zadrži ekstremno visok udio bjenjčevina. Njihov sastav je najčišći i omogućava najbržu apsorpciju nutritijenata, čime se ostvaruju najpovoljniji rezultati u razvoju mišićne mase. Naravno, složenost procesa mikrofiltracije može diktirati i cijenu, zato svakako potražite neki od naših whey proteina na akcijama – naša preporuka ovdje je The Pure Whey, koji ima sve reference vrhunskog proizvoda na bazi whey-ja po trajno niskim cijenama.

DO MIŠIĆNE MASE UZ OPTIMALNO UPOTREBO PROTEINA

Za vrhunski rezultat odlučite se za neki od naših proteina na akcijama

Konzumacija suplemenata u prehrani sportaša može biti osjetna financijska obveza. Ipak, ako odaberete pravog proizvođača možete osjetno uštedjeti pri kupovini bez kompromisa u očekivanom učinku. Kako biste osigurali pravilnu prehranu za sportske svrhe po povoljnim cijenama, potražite naše proteine na akcijama u specijaliziranim trgovinama poput Protein shopa. U našoj su ponudi u obliku praha, tableta ili su objedinjeni u formule, koje sadrže pomoćne spojeve za maksimalnu apsorpciju nutritijenata. Posebno ističemo naše proteinske koncentrate, poput The Beast-a ili The Amino whey-ja, čiji sadržaj ima čak 85% udjela proteina u svom sastavu. Toplo preporučamo i da posjetite naš webshop – proteini na akcijama su ovdje cjenovno najisplativiji.