Esencijalne i aromatske aminokiseline (tirozin) za vrhunske rezultate

Esencijalne aminokiseline čovjekovo tijelo ne može samo proizvesti pa ih zato moramo dodavati ili putem prehrane ili u obliku dodataka prehrani. Za čovjekov je organizam čak devet aminokiselina esencijalnih, a to su: fenilalanin, histidin, izoleucin, leucin, lizin, metionin, treonin, triptofan i valin. Fenilalanin, triptofan i tirozin su aromatske aminokiseline. Osim esencijalnih postoje i uvjetno esencijalne koje imaju ograničenu sposobnost sinteze. Te su aminokiseline: arganin, cisterin, glicin, glutamin, prolin te aromatska aminokiselina tirozin. Svi sportaši znaju da je za izgradnju mišića i oblikovanju lijepog tijela potrebno mnogo više nego samo prehrana bogata proteinima. Zato je odlično rješenje uzimanje aminokiselina i proteina kao dodatak prehrani. Postignite odličnu formu i izgradite mišiće o kojima ste sanjali pomoću naših kvalitetnih preparata.


Proteini i aminokiseline

Proteini ili bjelančevine igraju glavnu ulogu pri izgradnji mišića, dok esencijalne aminokiseline doprinose k njihovu očuvanju. U našem prodajnom programu nalaze se različiti proizvodi koji sadrže različite omjere aminokiselina (bcaa aminokiseline odnosno esencijalne aminokiseline), kreatin aminokiselina, aromatske aminokiseline itd. A za sve one koji iz bilo kojih razloga ne smiju ili ne žele konzumirati proizvode životinjskog porijekla pripremili smo i aminokiseline vegan. Pomoći kvalitetnih aminokiselina i proteina možete postići vrhunske rezultate u teretani i razviti svoje tijelo do punog potencijala. Provjerite našu ponudu na web stranici i naručite željene proizvode još danas.

aromatske aminokiseline za vegane


Bcaa esencijalne aminokiseline nužne su za zdravo tijelo

Aminokiseline su osnovni element iz kojeg su sastavljeni proteini odnosno bjelančevine. Jedni bez drugih ne mogu. Svaka aminokiselina ima svoju funkciju u tijelu, a za sportaše su najvažnije esencijalne koje su bitne za sprečavanje razgradnje mišićne mase i brzu rast mišića. Esencijalne aminokiseline, kao što smo već spomenuli, glavna su gradivna baza za proteinsku sintezu s najjačim anaboličkim i anti-kataboličkim efektom. Baš su zato te aminokiseline najvažnije za zdrav razvoj mišića.

Aromatske aminokiseline kao antidepresivi

Tirozin je jedna od aromatskih aminokiselina koji ima cijeli niz koristi. Tirozin posjeduje jaka svojstva i utječe na stres. Osim toga tirozin je poznat i kao „antidepresiv“ aminokiselina. Jer je tako važan za mentalni rad, koristi se u kliničkim studijama da pomogne ljudima koji pate od depresije i anksioznosti. Aromatske aminokiseline odnosno tirozin poboljšava budnost nakon obroka s visokim sadržajem ugljikohidrata na način da blokira apsorpciju triptofana. Osim toga tirozin stimulira otpuštanje hormona rasta. U našoj je ponudi proizvod THE Tyrosine 1200 koji je kvalitetan proizvod koji će vam pomoći vratiti vaše tijelo u optimalni balans, poboljšati mentalne i fizičke sposobnosti i pomoći pri sagorijevanju neželjene tjelesne masti.

TIROZIN: SUPLEMENTNA AMINOKISELINA ZA FITNESERE


Kreatin - aminokiselina za snagu!

Esencijalne aminokiseline nisu osamljene u našem prodajnom asortimanu. Jedna od najboljih aminokiselina je i kreatin koji stimulira velik broj staničnih procesa koji su vezani uz proteinsku sintezu i mišićni anabolizam. Kratein, aminokiselina za snagu i eksplozivnost, sprečava nagomilavanje mliječne kiseline u mišićnom tkivu. To znači da ćete moći bolje i učinkovitije odraditi treninge u teretani. U našoj je ponudi odličan proizvod THE Creatine koji napravljen tako da poboljšava apsorpciju i garantira odlične rezultate. Kratin aminokiselinu možete uzimati ciklično, dok ga neki uzimaju određeno vrijeme, pa naprave pauzu itd. Dokazano je da jako pozitivno utječe na zdravlje pa se sve više sportaša odlučuje za konzumiranje kreatina bez prestanka.

Esencijalne i dodatne aminokiseline (kreatin, torozin, ... )


A vegetarijanci?

Među sportašima je i puno takvih koji zbog različitih razloga ne žele ili ne smiju konzumirati proizvode životinjskog porijekla. Zato smo i za njih pripremili kvalitetne proizvode koje mogu slobodno konzumirati. Takve su i aminokiseline vegan. Našu ponudu proizvoda iz segmenta sportske prehrane za vegane i vegetarijance, esencijalne aminokiseline, proteine itd. možete provjeriti na našoj web stranici gdje su vam dostupne i sve informacije o sastavu.