Proteinske palačinke – potpuni proteinski obrok za svako doba dana

Proteinske palačinke su ukusna i izbalansirana proteinska hrana, koja će vam omogućiti optimalni unos proteina u samo jednom obroku. Možete ih jesti u bilo koje doba dana, a najkvalitetnije će vas nahraniti ako ih konzumirate za doručak ili za večeru. Za razliku od običnih palačinki, koje obiluju šećerima niskog glikemijskog indeksa, načinjene su od najkvalitetnijih proteina uz minimalni udio ugljikohidrata, čime osiguravate rast mišićne mase bez nakupljanja suvišnih masnih naslaga. Ove palačinke su također brže i jednostavnije za pripremu od klasičnih, s obzirom da sadrže već gotovu koncentriranu smjesu u koju je samo potrebno doliti vode i preliti ih preko tave. Kako bi vaše palačinke bile još zasitnije, možete ih pomiješati s posnim sirom i uživati u pravoj proteinskoj bombi.

Koje proteine sadrže proteinske palačinke i u kojem omjeru?

Slično kao i svake druge palačinke, bogate su prirodnim izvorima proteina iz jaja i mlijeka. Najčešća smjesa sadrži proteine iz žumanjka i obranog mlijeka u prahu, čime se smanjuje udio masti u ukupnom sastavu. Osim ovih proteina koji su prisutni i u palačinkama napravljenim po klasičnoj recepturi, razlika je u dodavanju whey proteina odnosno izolata proteina sirutke. Whey protein je također prirodan izvor proteina, no s obzirom da ga dobivamo mirkofiltracijom sirutke, u hrani ga uspijevamo unositi tek u tragovima. Whey se sada već tradicionalno smatraju najkvalitetnijim proteinima, što naravno doprinosi i kvaliteti samih palačinki, koje ovime postaju pravi proteinski koncentrat u obroku.

proteinske palačinke s gold whey proteinima

Proteinske palačinke s bananom – odličan obrok za topljenje masti

Kao što smo već spomenuli, proteinski obroci su namijenjeni pospješenom unosu proteina u prehrani. Ipak, za dobro izbalansirani i cjeloviti obrok neizostavni su i drugi nutritijenti, koji, ukoliko su pažljivo probrani, mogu dodatno pospješiti njegovu primarnu funkciju. Ove su palačinke često obogaćene raznim voćem ili sjemenkama, a u ponekim se receptima u njih dodaje i laneno ulje. Primjerice, proteinske palačinke s bananom su izvrsna kombinacija kada želimo izgraditi mišićnu masu, jer istovremeno djeluju i na metabolizam masti. Banane su prirodan izvor zdravih vlakana i ugljikohidrata, zbog čega banane kod palačinaka imaju ulogu ugljikohidrata za mršavljenje.

proteinske palačinke bez wheya s bananom

Kada korisititi proteinske palačinke bez whey-a i proteinske pudinge?

Bez obzira što se mikrofiltracijom proteina sirutke odstranjuje većina otpadnih tvari, whey proteini ipak u pravilu sadrže određenu količinu laktoze, koja bi mogla biti teško probavljiva osobama s intolerancijom na laktozu. Iznimno rijetko whey može izazvati alergijsku reakciju pa u slučaju da imate dokazanu intoleranciju na neke od vrsta hrane, poželjno je da koristite druge izvore proteina. U tu svrhu možete se odlučiti za proteinske palačinke bez wheya, koje se baziraju prvenstveno na proteinima iz jaja uz dodatak nutrijenata poput aminokiselina ili visokokvalitetnih ugljikohidrata kao kod proteinskih palačinki s bananom. Također se možete odlučiti i za proteinske pudinge u prahu, koji sadrže visok udio proteina s vrlo malo šećera i masnoća.

PRIPREMITE PALAČINKE SAMO IZ NAJBOLJIH PROETINA BEZ WHEYA

U The Nurition-ovoj ponudi naći ćete izvore najkvalitenijih proteina

Nudimo različite varijante zamjenskih obroka po izuzetno pristupačnim cijenama. Među ostalim smo za vas pripremili i proteinske palačinke bez wheya samo s bazičnim proteinima i niskim udjelom ugljikohidrata. Probajte proteinske palačinke s bananom, pločice za mišićnu masu s whey-om ili bez njega te proteinske shake-ove u različitim okusima, koji izvrsno funkcioniraju kao obrok prije ili poslije treninga. Svakako potražite našu kompletnu ponudu proteina u prodaji – od najosnovnijih proteinskih pripravaka u prahu ili tabletama pa sve do složenih formula poput Pure Whey-a ili The Amino Whey-a za maksimalnu apsorpciju. Naposlijetku ne propustite kralja među proteinima – gold whey protein po cijeni od samo --- kuna putem našeg webshopa.