Magnezij - direktno protiv umora, u suradnji s mineralimamagnezij citratMagnezij je mineral
koji je izuzetno važan za mišićnu i živčanu ravnotežu te pomaže protiv stresa, umora i uznemirenosti. Četvrti je mineral po zastupljenosti u tijelu čovjeka. Dvije trećine magnezija u tijelu nalazi se u kostima. Potreban je za više od 300 biokemijskih reakcija u tijelu, između ostalog i za aktivnost enzima koji je zadužen za stvaranje energije. On održava normalnu živčanu i mišićnu funkciju, regulira ritam srca, održava imunološki sistem zdravim i čuva čvrstoću kostiju zajedno s kalcijem. Magnezij se u organizmu nalazi u kostima (60%) i serumu te sudjeluje u nizu enzimatskih procesa (Krebsov ciklus, sinteza proteina i nukleinskih kiselina). Sudjeluje u stvaranju energije (ATP), transportu glukoze u stanice i neuromuskularnom prijenosu podražaja. Važan je i u procesu zgrušavanja krvi te za relaksacijsku fazu mišićne aktivnosti.

Magnezij citrat za povećanu iskoristivost magnezija u organizmu


magnezij kloridNedostatak magnezija primijećen je kod nastanka srčanih aritmija, slabije regulacije krvnog tlaka, kongestivnog zatajenja srca, prolapsa mitralne valvule i poremećaja periferne cirkulacije. Dodatan i direktan unos magnezija sprečava nakupljanje kalcija u mekim tkivima, npr. bubrezima ili krvnim žilama, čime smanjuje mogućnost razvoja bubrežnih kamenaca i ateroskleroze. Nalazi se i u antistres hormonima nadbubrežne žlijezde. Direktan unos magnezija u obliku bosigurava povećanu iskoristivost magnezija u organizmu. Magnezij citrat obično se nalazi u niskim koncentracijama, ali suprotno oksidu visoke je raspoloživosti što predstavlja ukupno oko 90 %. Magnezij citrat direktno se i jako brzo apsorbira i dobro iskorištava u tijelu. Uspješno se primjenjuje kao dodatak prehrani uslijed nedostatka magnezija, a magnezij citrat također može imati laksativni učinak. Jednako je važan učinak magnezij klorida.

BCAA AMINOKISELINE


Kalcij. Magnezij, Cink - minerali za povećanje snage i mišićne mase


Kalcij, magnezij, cink, željezo i jod su minerali koji utječu na tisuću enzimskih reakcija u tijelu. Cink i magnezij u kombinaciji osjetno utječu na povećanje snage i mišićne mase. Zato su takvi proizvodi primjereni dodatak prije spavanja i većih napora, te za regeneraciju.


Zašto bi sportaši i aktivni ljudi prije spavanja i većih napora trebali koristiti ZMA produkte jer:

  • Kombinacija cinka i magnezija značajno će utjecati na povećanje snage i mišićne mase
  • Cink je važan za rast mišića , regeneraciju tkiva , i dobro funkcioniranje imuno sustava
  • Nedostatak cinka je jedan od najčešćih uzroka niske razine testosterona kod muškaraca
  • Magnezij održava razinu elektrolita u tijelu, nedostatak magnezija može izazvati grčeve mišića i osjećaj bespomoćnosti
  • Magnezij značajno poboljšava kvalitetu sna , što se može vidjeti već kod prvog korištenja


THE ZMA - sinergija cinka i magnezija za bržu regeneraciju nakon treninga


THE ZMA je potpuno novi proizvod baziran na sinergiji dva najvažnija minerala: cinka i magnezija koji igraju esencijalnu ulogu u regeneraciji nakon intenzivnog treninga. Magnezij je ključ balansa elektrolita u tijelu i produkcije energije. Manjak magnezija može uzrokovati vrlo neugodno grčenje, sjećaj zamora, a dokazano je da povećava snagu mišića kada se uzima.
Cink igra važnu ulogu u funkcioniranju rasta stanica i regeneracije tkiva te je esencijalan za jačanje imuniteta. Mnogi sportaši vole cink jer potpomaže lučenje testosterona i omogućava dobar san.