Proteini u hrani odnosno sportska proteinska prehrana za najbolje rezultate

Proteini u hrani igraju važnu ulogu pri održavanju tijela u dobroj formi, a pogotovo su važni za sportaše. Svi profesionalni i rekreativni sportaši osim toga što paze da je hrana koju jedu bogata proteinima konzumiraju u proteine kao dodatak prehrani. Sportska prehrana je zato proteinska prehrana. Bjelančevine u prehrani ne samo što pomažu pri izgradnji mišića, one utječu i na opće čovjekovo zdravlje i podržavaju imunološki sustav. THE Nutrition tim razvio je cijelu paletu proizvoda sportska prehrane koje su jako učinkovite pri postizanju željenih rezultata i održavanju tijela u dobroj formi. Ponudu možete pogledati na našoj web stranici i naručiti željene proizvode u samo nekoliko koraka u našem shopu.

OGLEDAJTE SI TABLICU BJELANČEVINA U PREHRANI


Proteinska prehrana je zdrava prehrana

Kao što smo već spomenuli bjelančevine u prehrani igraju važnu ulogu pri izgradnji mase mišića i održavanju tijela u optimalnoj formi. Međutim proteini u hrani nekada nisu dovoljno za vrhunske rezultate. Stoga mnogi sportaši uzimaju i proteine kao dodatak prehrani. Za sve je sportaše jako važno da jedu zdravo i raznoliko te da je njihova hrana bogata proteinima. Proteini u hrani mogu biti životinjskog porijekla. Najbolji izvor takvih proteina je meso (crveno i bijelo), ribe, jaja, mlijeko i mliječni proizvodi (sir, sirutka, jogurt). Proteini u hrani prisutni su i u namirnicama biljnog porijekla: mahunarke i grahorice (grah, grašak, slanutak, leća, soja i proizvodi od soje itd.), orašasti plodovi (orasi, lješnjaci, bademi, brazilski i indijski oraščići itd.), sjemenke suncokreta, buče, konoplje, chia sjemenke itd. i žitarice (pšenica, zob, heljda itd.). Ako želite jesti zdravo, izaberite kvalitetne proteine u hrani. A ako želite izgraditi mišiće, razmislite o uzimanju dodatka prehrani u obliku proteinskih proizvoda za postizanje vrhunskih rezultata.


Najbolja sportska prehrana na jednom mjestu

Ako tražite kvalitetne proizvode sportske prehrane, onda izaberite najbolje na tržištu. THE Nutrition tim razvio je odlične proizvode pomoću kojih ćete svoje tijelo razviti do punog potencijala. Za vas smo pripremili cijelu paletu proizvoda koji učinkovito pomažu pri održavanju tjelesne forme i izgradnji mišića. Među njima ćete naći i naj prodavanije i traženije proteine. Proteinska hrana i kvalitetni dodaci prehrani mogu vam pomoći da do željenih rezultata dođete u kraće vrijeme. Na jednom vam je mjestu dostupna kvalitetna sportska prehrana.

sportska proteinska prehrana


Proteini - dodatak prehrani koji zaista djeluje

Proteini odnosno bjelančevine u prehrani jako su važne za održavanje tijela u optimalnoj formi. To znaju svi sportaši. A znaju i da to nije dovoljno. Ako želite vaše tijelo razviti do punog potencijala, mi vam preporučujemo da uz bjelančevine uzimate i dodatak prehrani u obliku proteina u prahu. Bjelančevine su osnovni gradivni element mišićnog tkiva i igraju najbitniju ulogu pri izgradnji mišićne mase i oblikovanje lijepe figure. Ako želite uspješno pridobivati mišiće i imati lijepo građeno tijelo, pobrinite se za dovoljno visok unos bjelančevina. Iako određena hrana sadrži velik postotak proteina to za postizanje vrhunskih rezultata nije dovoljno. Zato izaberite najbolje proteine za masu mišića - whey proteine.


Zašto su važni proteini u hrani?

Proteini u hrani su jako važni za opće zdravlje svakog čovjeka. Oni su važni za razvoj mišića, rast, imunološki sustav itd. Ako naše tijelo ne dobiva dovoljno proteina može doći do različitih problema, kao što je gubitak kose, problemi s jetrom, slaba koncentracija, oslabljen imunološki sustav, anemija, mišićna slabost itd. Zato su proteini u prehrani jako važni. Međutim, kako s ničim nije dobro pretjerivati, tako je i s proteinima. Previše proteina isto tako može škoditi. Zato pri proteinskoj prehrani morate biti umjereni. Zdrava prehrana uključuje hranu bogatu proteinima i ostalim važnim sastojcima za naše tijelo. Proteini iz naše ponude smanjuju apetit, ubrzavaju metabolizam i termogenezu, potiču sagorijevanje tjelesne masti i učinkovito pomažu pri izgradnji mišićastog tijela.

Proteini (bjelančevine) u hrani