Proteini za masu najbolji su u sprječavanju protein breakdown-a

Proteini za masu osnovni su nutritivni sastojak koji potpomaže izgradnju mišićnog tkiva. Premda samim njihovim uzimanjem ne dolazi do voluminoznih mišića, proteini za mišićnu masu su uz adekvatan bilderski trening najzaslužniji za njihov rast. Svaki naporan trening iscrpljuje, a uzimanjem proteina za masu sprječavamo tijelo da nadoknađuje energiju iz postojećeg mišićnog tkiva i tako uzrokuje tzv. protein breakdown. Ova funkcija proteina za masu je važna i za funkcioniranje vitalnih organa kao što su mozak i jetra. Kada govorimo o športskim efektima i o tome koji su najbolji proteini za masu u izgradnji, tada svakako stavljamo izolirane proteine sirutke na prvo mjesto.

Najbolji proteini za masu

Što čini whey proteine najboljim proteinima za mišićnu masu?

Izolat proteina sirutke odnosno whey ima mnogo poželjnih svojstava zbog kojeg ga možemo prozvati najboljim proteinom za masu. Polazimo od toga da whey omogućuje najbržu apsorpciju proteina u tijelo putem krvotoka i lako je probavljiv. Inače je vrijednost proteina za masu odnosno njeno stjecanje bitno smanjena kada mu nedostaje neka od esencijalnih aminokiselina u spoju. S obzirom da whey sadrži i esencijalne i neesencijalne aminokiseline u svom sastavu, koje pomažu u regeneraciji i očuvanju mišićnog tkiva, možemo reći kako su upravo ovi proteini najbolji proteini za dobivanje misićne mase.

Koji se još dodaci uz proteine za masu uzimaju za njezino formiranje?

Uz whey kao jedan od ključnih proteina za masu u ponudi imamo i proteinske pločice za masu, koje su također odličan podizač energije na treningu. Bogate su različitim proteinima, a imaju najmanji mogući udio šećera i masnoća. Moramo naglasiti kako su pristupačne cijenom, zbog čega mogu biti idealni zamjenski obrok. Premda su od svih suplemenata najbolji proteini za masu koju želimo izgraditi, potrebni su nam i hranjivi sastojci kao što su ugljikohidrati za masu. U tu svrhu odaberite neki od naših ugljikohidratskih pripravaka poput All in one Gainera ili All in one Carbs te ih pridružite The Amino Whey-ju - najboljim proteinima za masu.

Aminokisline u prahu: https://www.vsisi.com.hr/the-nutrition/aminokiseline-u-prahu

NAJBOLJI FAT BURNER

REGENERACIJA

Proteinske pločice za masu