Najbolji glutamin za sportaše i tjelesno aktivne osobenajbolji glutaminZa koju primjenu je najbolji glutamin? Glutamin je najbolji dodatak uravnoteženoj prehrani, koja slijedi nutritivne potrebe intenzivne tjelesne aktivnosti. On je dobro rješenje za sve koji žele pospješiti regeneraciju organizma. Pomaže u očuvanju imuniteta i moždanih funkcija te tako štiti od negativnih posljedica psihofizičkog napora, bilo da se bavite sportom, imate stresan posao ili iscrpljujuće dnevne obaveze. Njegova imunološka funkcija također pozitivno utječe na oporavak od bolesti ili operacije. Ipak, s obzirom da djeluje anabolički, odnosno neophodan je za izgradnju mišića, upravo je sportašima glutamin najbolji saveznik. Povećavanje razine glutamina u krvi dovodi do nakupljanja šećera i vode u mišićima, što pojačava proizvodnju bjelančevina u organizmu. Također ima antikatabolički učinak, kojim se prevenira razgradnja mišića.

BCAA AMINOKISLINE


Za oporavak od napornih treninga je najbolji glutamin


Budući da djeluje na razine hormona rasta, njegovom primjenom se ubrzava sagorjevanje masti, čime se organizam dodatno priprema na sportske izazove. Iako ovu aminokiselinu tijelo može u određenim količinama proizvesti samo, njezine razine drastično opadaju pri napornim treninzima, a njezini gubici mogu prouzročiti vidljive posljedice na kondiciju i zdravlje sportaša. Stoga je glutamin neizostavan sastojak svake dobro planirane sportske prehrane.


Kako uzimati glutamin za optimalan rezultat


the nutrition glutaminU svrhu postizanja željenog sportskog rezultata, glutamin najbolje djeluje kada se uzima u kombinaciji s drugim srodnim sastojcima odnosno drugim aminokiselinama. Kombiniranim unosom posješuju se njegovi anabolički efekti. Kako bi naime mogli ostvariti vrhunske rezultate pri bilderskom treningu, svakako preporučamo kombiniranje bcaa s glutaminom. Bcaa su razgranati lanci aminokiselina, koje tijelo ne sintetizira samo, već ih dobiva putem prehrane. Po sastavu su najsličnije upravo mišićnom tkivu. Zanimljivost bcaa je u tome da se metaboliziraju izravno u mišićima, a ne u želucu, zbog čega predstavljaju osnovu za izgradnju čistog tkiva te slično kao i glutamin, djeluju i antikatabolički. Spoj bcaa glutamin dodatno pojačava mišićnu snagu i time omogućuje veće opterećenje na treninzima, a vježbom s većim težinama stimulacija rasta mišića se još više povećava. Sjedinjavanjem ove dvije aminokiseline u jedinstvenoj formuli dobili smo bcaa l glutamine, koji predstavljaju najbolji glutaminski dodatak prehrani na tržištu.