Pošaljite upit

Proteinske palačinke - zdrav i ukusan obrok za veću mišićnu masu

Proteinske palačinke su vrlo ukusan, a lagan proteinski obrok. Svojim sastavom su slične palačinke tradicionalne recepture, s time da je naglasak na dobivanju proteina iz obroka uz istovremeno smanjenje udjela masnoća i štetnih ugljikohidrata. Kao i kod običnih palačinki, svi proteini prisutni u smjesi su od prirodnih izora. Osim bjelančevina iz mlijeka i jaja, koje su priutne u svim palačinkama, obrok je moguće dodatno obogatiti proteinima dodavanjem skute, posnog sira i/ili whey-a. Palačinke ovakvog sastava nisu ništa složenije za pripremu – smjesu je potrebno jednostavno preliti preko zagrijanog ulja na tavi i preokrenuti ih kad se pojave mjehurići. Za puniji okus i još bolju hranjivost možete kombinirati proteinske palačinke s bananom, mueslijem ili čokoladom s visokim pototkom kakaa i umjerenih udjelom šećera. 

proteinske palacinke

Za intoleranciju na laktozu preporučamo proteinske palačinke bez wheya

Kod intolerancije na laktozu potrebno je biti pažljiv pri odabiru izvora proteina. Stoga je u izradi palačinki s proteinima potrebno izostaviti mlijeko i mliječne prerađevine, u što spada i whey protein. Iako je u postupku filtriranja laktoza velikim dijelom uklonjena, ipak je prisutna u konačnom sastavu pa je alergijska reakcija, premda iznimno rijetka, moguća kod osoba koje inače ne podnose laktozu u prehrani. U ovome slučaju pri izradi smjese trebamo birati jaja odnosno bjelanjak kao osnovni izvor proteina uz dodatak nekog drugog izvora, poput riže, prosa ili kvinoje, koji su često zastupljeni u dodacima prehrani za vegane.

Za uravnoteženi obrok kombinirajte proteinske palačinke s bananom

Palačinke su već po sebi bogati izvor bjelančevina. No, kako bismo dobili nutritivno vrijedan i hranjiv obrok, potrebno je istovremeno unijeti i druge hranjive sastojke, budući da i kod sportske prehrane moramo uz adekvatan unos proteina razmišljati o vitaminima i mineralima, koji su nužni za energiju, vitalnost i općenito zdravlje organizma. Obične palačinke su osim s proteinima također zasićene šećerima niskog glikemijskog indeksa, što svakako nije poželjno u sportskoj prehrani, niti u slučaju, ako pazimo na prehranu i izbjegavamo štetne sastojke. Palačinke s proteinima sadrže prirodne izvore ugljikohidrata i to u znatno manjem omjeru od klasičnih palačinki. Kako bi vaš obrok u isto vrijeme sadržao proteine, vitamine, minerale i zdrave šećere preporučamo da isprobate proteinske palačinke s bananom, koje neće zaostajati u kalorijskim vrijednostima za običnim palačinkama.

whey proteini

Osladite se i opskrbite proteinima whey palačinki po našoj recepturi

Proteinske palačinke mogu sadržavati više izvora proteina kao i drugih nutritijenata pa pri njihovoj izradi možete biti kreativni i eksperimentirati. Internet obiluje različitim receptima, koji se razlikuju u izboru dodataka proteinskoj bazi. Izvori proteina su najčešće isti: jaja, posni sir ili whey proteini uz dodatak nekog od biljnih proteina. Kako bi osigurali dostatan unos proteina u obroku i istovremeno uživali u njegovom okusu, za vas smo pripremili recept za proteinske palačinke s kikiriki maslacem. Za ove palačinke vam je potrebno 100 grama zobenih pahuljica, 2 jaja, 150 grama posnog sira, 3 grama praška za pecivo i 25 grama našeg The Amino Whey-a. Pahuljice je najprije potrebno namočiti u mlijeku i zatim smiksati sastojke uz dodatak malo vode. Smjesu prelijte preko zagrijanog kokosovog ulja, a ispečene palačinke premažite kikiriki maslacem i uživajte!

Istražite našu ponudu palačinki s proteinima i zamjenskih obroka

Priprema palačinki može biti vrlo ugodna i zabavna ukoliko imate vremena za pripremu doručka ili večere kod kuće. Ipak, svakodnevni dnevni ritam nam ponekad ne dopušta takvo opuštanje. Kako bi ih mogli konzumirati te se opskrbiti proteinima i kada ste vremenski ograničeni, za vas smo pripremili već gotovu smjesu. Jednostavno protresite bočicu, pomiješajte sadržaj s par dva do tri decilitara vode i prelijte preko zagrijane vode. Uz već pripremljenu osnovnu smjesu, vaše palačinke s dodatkom banane, čokoladom ili kikiriki maslacem mogu biti gotove u samo nekoliko minuta i time vam osloboditi vrijeme za vaše planirane aktivnosti bez kompromisa u kvaliteti obroka.