Pošaljite upit

Whey proteini su idealni dodatak prehrani za izgradnju mišićne mase

Whey proteini se ne nazivaju kraljevima proteina bez razloga. Dobivaju se iz zdravog prirodnog izvora, koji je dobro poznat u klasičnoj prehrani, a to je sirutka. Ponekad ih se jednostavno naziva proteinima sirutke, no pravi whey je dobiven u procesu sirutkine mikrofiltracije. Ovaj proces pomaže njihovoj čistoći, odnosno postizanju maksimalnog udjela bjelančevina u sastavu i odstranjivanju nepoželjnih otpadnih tvari. Osim što pokazuju zavidnu razinu koncentracije proteina, također spadaju u proteine koji su među najzasićenijim s aminokiselinama. Najbolji whey proteini su stoga istovremeno djelotvorni na nekoliko područja – rast mišića, zaštita mišićnih tkiva, mršavljenje i energiziranje. Zahvaljujući svim ovim svojstvima, možemo reći kako su idealni za svakog tko želi brz i vidljiv rezultat u izgradnji mišića.

Koje su odrednice najboljih whey proteina i kako ih prepoznati?

Nekoliko je osnovnih stvari na koje moramo paziti kada biramo whey protein. Najosnovnije je da utvrdimo kako je doista upotrebljavan pravi prirodni izvor whey-a, a to je sirutka iz kravljeg mlijeka. Nije naodmet biti informiran o kakvoj sirovini odnosno o kakvoj kakvom mlijeku je riječ, budući da i njegova kvaliteta donekle sudjeluje u kvaliteti konačne prerađevine. Idući korak je složenost procesa mikrofiltracije. Logika je relativno jednostavna – što je proces zahtjevniji, to kvalitetniji whey u konačnici dobivamo. Ovdje razlikujemo whey protein kao koncentrat i izolat proteina sirutke, koji je za stupanj čišći te hidrolizat, koji predstavlja vrhunac prerade.  Naposljetku možemo razlikovati udio proteina u sastavu – najbolji whey protein sadržavati će i preko 90% bjelančevina u ukupnom sastavu, dok će udio mliječnih masti i šećera biti sveden na minimum.

The whey isolate

Postoje li posebni whey proteini za žene i jesu li učinkoviti?

Whey proteini su poznati po povoljnom utjecaju na hormonsku ravnotežu. Pomažu u održavanju razina masti i šećera u tijelu, ubrzavaju metabolizam i potiču izlučivanje hormona rasta. Ovo njihovo djelovanje podjednako je poželjno i za žene i za muškarce, što znači da ne postoje nikakve podjele u konzumaciji whey-a. Žene će svakako privući njihov pozitivan učinak na metabolizam masti i laka probavljivost, a pri izgradnji mišića su podjednako djelotvorni i kod žena i kod muškaraca. Zasićenost bcaa aminokiselinama ima protupalni učinak, a također djeluje na razine energije i apetita. Možemo ih konzumirati i kao proteine za mršavljenje ili noćne proteine, jer se najbolje apsorbiraju tijekom spavanja.

Gold whey proteini

Može li konzumacija whey proteina prouzročiti bilo kakve nuspojave?

S obzirom na činjenicu da je whey prirodan proizvod, od izvora koji se sam po sebi uvrštava u red zdrave prehrane, njegova konzumacija ne može biti niti štetna niti opasna. Naravno, kod konzumacije whey proteina vrijede ista pravila kao i kod drugih proteinskih dodataka prehrani, a to prvenstveno znači da ne smijemo pretjerivati u preporučenom dnevnom unosu. Taj unos može varirati od jedan do najviše dva grama proteina po kilogramu tjelesne težine. U slučajevima dugotrajnog prekomjernog unošenja proteina moguća su oboljenja jetre i bubrega. Ako ste intolerantni na laktozu, moguća je, premda iznimno rijetka, alergijska reakcija na sirutku. Kupovinom deklariranih proizvoda, koji sadrže informacije o porijeklu sirovine, lakše ćete izbjeći i nuspojave, koje se u pravilu vežu uz proizvode niže kvalitete.

Mi imamo odgovor gdje kupiti najbolji whey protein po umjerenoj cijeni

Naša je poslovna filozofija ponuditi istovremeno učinkovite, kvalitetne, ali i cjenovno atraktivne proizvode kako bi pridobili još zaljubljenika u sportsku prehranu. Naši whey proteini također odgovaraju ovom opisu. Budući da su gluten-free sastava i da sadrže minimalne količine ugljikohidrata, možebitne alergijske reakcije su gotovo otklonjene. Svi naši izvori proteina su temeljito preispitani, što jamči ne samo ispravnost nego i očekivani učinak. Mikrofiltracija se izvodi na niskim temperaturama, čime se zadržavaju sva nutritivna svojstva sirutke i ostvaruje najmanje 85% proteina u ukupnom sastavu. Dostupni su vam svi stupnjevi pročišćenosti uključujući i gold whey protein, a posebno preporučamo naš The Amino Whey po cijeni već od 117 kuna, koji je dodatno obogaćen aminokiselinama za najbolju apsorpciju.