Whey proteini su idealni dodatak prehrani za izgradnju mišićne mase

Whey proteini se ne nazivaju kraljevima proteina bez razloga. Dobivaju se iz zdravog prirodnog izvora, koji je dobro poznat u klasičnoj prehrani, a to je sirutka. Ponekad ih se jednostavno naziva proteinima sirutke, no pravi whey je dobiven u procesu sirutkine mikrofiltracije. Ovaj proces pomaže njihovoj čistoći, odnosno postizanju maksimalnog udjela bjelančevina u sastavu i odstranjivanju nepoželjnih otpadnih tvari. Osim što pokazuju zavidnu razinu koncentracije proteina, također spadaju u proteine koji su među najzasićenijim s aminokiselinama. Najbolji whey proteini su stoga istovremeno djelotvorni na nekoliko područja – rast mišića, zaštita mišićnih tkiva, mršavljenje i energiziranje. Zahvaljujući svim ovim svojstvima, možemo reći kako su idealni za svakog tko želi brz i vidljiv rezultat u izgradnji mišića.

Koje su odrednice najboljih whey proteina i kako ih prepoznati?

Nekoliko je osnovnih stvari na koje moramo paziti kada biramo whey protein. Najosnovnije je da utvrdimo kako je doista upotrebljavan pravi prirodni izvor whey-a, a to je sirutka iz kravljeg mlijeka. Nije naodmet biti informiran o kakvoj sirovini odnosno o kakvoj kakvom mlijeku je riječ, budući da i njegova kvaliteta donekle sudjeluje u kvaliteti konačne prerađevine. Idući korak je složenost procesa mikrofiltracije. Logika je relativno jednostavna – što je proces zahtjevniji, to kvalitetniji whey u konačnici dobivamo. Ovdje razlikujemo whey protein kao koncentrat i izolat proteina sirutke, koji je za stupanj čišći te hidrolizat, koji predstavlja vrhunac prerade.  Naposljetku možemo razlikovati udio proteina u sastavu – najbolji whey protein sadržavati će i preko 90% bjelančevina u ukupnom sastavu, dok će udio mliječnih masti i šećera biti sveden na minimum.

The whey isolate

Postoje li posebni whey proteini za žene i jesu li učinkoviti?

Whey proteini su poznati po povoljnom utjecaju na hormonsku ravnotežu. Pomažu u održavanju razina masti i šećera u tijelu, ubrzavaju metabolizam i potiču izlučivanje hormona rasta. Ovo njihovo djelovanje podjednako je poželjno i za žene i za muškarce, što znači da ne postoje nikakve podjele u konzumaciji whey-a. Žene će svakako privući njihov pozitivan učinak na metabolizam masti i laka probavljivost, a pri izgradnji mišića su podjednako djelotvorni i kod žena i kod muškaraca. Zasićenost bcaa aminokiselinama ima protupalni učinak, a također djeluje na razine energije i apetita. Možemo ih konzumirati i kao proteine za mršavljenje ili noćne proteine, jer se najbolje apsorbiraju tijekom spavanja.

Gold whey proteini

Može li konzumacija whey proteina prouzročiti bilo kakve nuspojave?

S obzirom na činjenicu da je whey prirodan proizvod, od izvora koji se sam po sebi uvrštava u red zdrave prehrane, njegova konzumacija ne može biti niti štetna niti opasna. Naravno, kod konzumacije whey proteina vrijede ista pravila kao i kod drugih proteinskih dodataka prehrani, a to prvenstveno znači da ne smijemo pretjerivati u preporučenom dnevnom unosu. Taj unos može varirati od jedan do najviše dva grama proteina po kilogramu tjelesne težine. U slučajevima dugotrajnog prekomjernog unošenja proteina moguća su oboljenja jetre i bubrega. Ako ste intolerantni na laktozu, moguća je, premda iznimno rijetka, alergijska reakcija na sirutku. Kupovinom deklariranih proizvoda, koji sadrže informacije o porijeklu sirovine, lakše ćete izbjeći i nuspojave, koje se u pravilu vežu uz proizvode niže kvalitete.

Mi imamo odgovor gdje kupiti najbolji whey protein po umjerenoj cijeni

Naša je poslovna filozofija ponuditi istovremeno učinkovite, kvalitetne, ali i cjenovno atraktivne proizvode kako bi pridobili još zaljubljenika u sportsku prehranu. Naši whey proteini također odgovaraju ovom opisu. Budući da su gluten-free sastava i da sadrže minimalne količine ugljikohidrata, možebitne alergijske reakcije su gotovo otklonjene. Svi naši izvori proteina su temeljito preispitani, što jamči ne samo ispravnost nego i očekivani učinak. Mikrofiltracija se izvodi na niskim temperaturama, čime se zadržavaju sva nutritivna svojstva sirutke i ostvaruje najmanje 85% proteina u ukupnom sastavu. Dostupni su vam svi stupnjevi pročišćenosti uključujući i gold whey protein, a posebno preporučamo naš The Amino Whey po cijeni već od 117 kuna, koji je dodatno obogaćen aminokiselinama za najbolju apsorpciju.