Esencijalne aminokiseline (triptofan) i proteini za odlične rezultate u teretani

Esencijalne aminokiseline su za svakog čovjeka jako bitne, pogotovo za sportaše. Aminokiseline su gradivni elementi ljudskog organizma, što znači da grade stanice, uspješno sudjeluju pri regeneraciji tkiva, stvaraju antitijela pomoću kojih se naše tijelo bori protiv bakterija i virusa. Osim toga aminokiseline nose i kisik kroz cijelo tijelo i sudjeluju u mišićnoj aktivnosti. Postoje esencijalne aminokiseline i uvjetno esencijalne. Za esencijalne je značajno da ih ljudsko tijelo ne može samo proizvesti, pa ih stoga moramo dodavati prehrani ili preko dodataka prehranili ili preko hrane bogate proteinima i aminokiselinama. Esencijalne aminokiseline nužne su za funkcioniranje tijela, a isto tako pomažu pri izgradnji mišića. Baš su zato aminokiseline i proteini u kombinaciji najbolja formula za postizanje odličnih rezultata u teretani. Svaka od aminokiselina ima posebnu funkciju u čovjekovu tijelu. Bcaa najbitnije su za sprečavanje razgradnje i brzu rast mišićne mase, dok aminokiselina triptofan potiče opuštanje organizma, pomaže pri nesanici i dobro utječe na čovjekovo raspoloženje. Arginin aminokiselina je uvjetno esencijalna i podržava imunološki sustav, potiče zacjeljivanje rana i regeneraciju jetre, a isto tako se smatra kao jako važna za rast mišića i obnovu mišićnog tkiva. U THE Nutrition shopu možete naći različite aminokiseline ampule, tablete, prašak. Osim toga nudimo vam i proteine te ostale sportske dodatke prehrani.


Aminokiseline i proteini su najbolja kombinacija za mišiće

Ako redovito trenirate u teretani ili se bavite kojim drugim sportom i željeli biste postići rezultate, onda vjerojatno znate da je za to potrebno puno više nego samo trening. Potrebna je i dobra te zdrava prehrana, bogata proteinima i vitaminima. Međutim, ponekad samo hrana ne može dati tako brzih i željenih rezultata, pa zato mnogi sportaši redovito konzumiraju whey proteine koji su najbolji dodatak prehrani za rast mišića. Osim proteina jako su važne i aminokiseline. I proteini i aminokiseline pozitivno utječu na čovjekovo tijelo i opskrbljuju mišiće potrebnom hranom. Esencijalne aminokiseline pri tome igraju jako važnu ulogu odnosno je jako važno da ih dodajemo prehrani, jer ih naše tijelo ne može samo proizvesti. Aminokiseline i proteini u kombinaciji su odlična formula za odlične rezultate.

Esencijalne aminokiseline i triptofanaminokiseline i proteini u ampulama


Koje su esencijalne aminokiseline?

Među esencijalne aminokiseline ubrajamo histidin, leucin i izoleucin (koji osiguravaju sastojke za proizvodnju ostalih važnih biokemijskih sastojaka u tijelu, a osim toga pomažu kod stvaranja i održavanja energije i održanja budnosti), lizin (koji je jako važan za apsorpciju kalcija, a pomaže i pri stvaranju kolagena. Nedovoljan unos ove aminokiseline može prouzrokovati umor, gubitak kose, nesposobnost koncentracije, anemiju itd.), metionin, fenilalanin, treonin, aminokiselina triptofan (koja potiče opuštanje tijela, pomaže pri nesanici i smanjuje osjećaje depresije) i valin (jako bitan za mentalnu snagu, koordinaciju mišića, a isto tako umiruje emotivna stanja). Triptofan nalazi se i u patlidžanu, krumpiru, heljdi, slanutku, salati, bananama, sjemenkama, mahunama, grašku, cikli itd.


Koje su aminokiseline neesencijalne?

Među neesencijalne aminokiseline ubrajamo alanin, koji je jako važan vir energije za mišićno tkivo, središnji živčani sustav i mozak. Jako je važan i zbog toga jer podržava i jača imunološki sustav na način da proizvodi antitijela. Arginin aminokiselina uspješno sudjeluje pri održavanju zdravlja tako da podržava imunološki sustav i uspješno odgovara na bakterije i viruse te tumorske stanice. Arginin je također bitan za optimalan rast mišića i obnovu mišićnih tkiva. Među neesencijalne aminokiseline ubrajamo još asparagin, asparaginska kiselina, cistein, glutaminska kiseline, glutamin, glicin, ornitin, prolin, selenocistein, serin, taurin, tirozin (jako učinkovit kod depresije, poboljšava pamćenje, utječe na zdravo funkcioniranje štitnjače, nadbubrežne žlijezde i hipofize).

AMINOKISELINE U KOMBINACIJI SA GLUTAMINOM


Arginin aminokiselina i proteini za intenzivne treninge

Ako proteine kombinirate s aminokiselinama, kao što je na primjer proizvod THE Arginin, možete očekivati zavidne rezultate. Ovaj proizvod povećava snagu brzih mišićnih vlakana, a istovremeno povećava vašu izdržljivost i omogućava vam da trenirate još dulje i teže! Aminokiseline - ampule ili prah naručite u našem web shopu.